Κολοκυθάκια τηγανιτά ναπολιτάνικο στιλ

Μεγαλώνοντας στην Ιταλία θυμάμαι δίσκους με κολοκυθάκια να στεγνώνουν στον ήλιο.
Στη συνέχεια η Νονά τα τηγάνιζε και ετοίμαζε κολοκυθάκια.
Ήταν το τέλειο συνοδευτικό ή σε σάντουιτς για φαγητό στην παραλία.
Το πάθος μου για τη μαγειρική είναι να μεταλαμπαδεύσω τις συνταγές και τις παραδόσεις. 💚🤍♥️

Υλικά

3 μεγάλα κολοκυθάκια
3 με 5 σκελίδες σκόρδο
Φύλλα φρέσκιας δυοσμου
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
1/4 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο/λευκό κρασί (130 ml)
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (230 ml)
2 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα λαχανικών/ηλίανθων/κανόλας/ελαιόλαδου (480 ml)

Εκτελεση

Ξεπλύνετε τα κολοκυθάκια κάτω από κρύο νερό. Στεγνώστε ταμποναριστά, κόψτε πάνω και κάτω. Κόψτε σε μια γωνία και κάντε φετες λεπτές.
Στρώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε ελαφρά όλα τα κολοκυθάκια με αλάτι.
Τοποθετήστε στον ήλιο για λίγες ώρες. Οι φέτες θα απελευθερώσουν νερό και θα αφυδατωθούν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι στους 180°C. Tηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα δίσκο σερβιρίσματος στρώνουμε την πρώτη στρώση τηγανητά κολοκυθάκια.
Προσθέστε το σκόρδο σε φέτες, το δυοσμο, τις νιφάδες κόκκινου τσίλι, λίγο από το ξύδι και το λάδι.
Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε όλα τα κολοκυθάκια.
Αφήστε το να ξεκουραστουν τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα!

Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ: Alessandra Alessandra

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ με Καρύδα
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα σε τηγάνι