Κολοκυθοκεφτες – Τηγανισμένα κολοκυθάκια σαν λουκουμάδες
Συστατικά
2 φλιτζάνια τριμμένα κολοκύθια (3-5 ανάλογα με το μέγεθος) στραγγισμένα σε σουρωτήρι για τουλάχιστον 3 ώρες,
η νύχτα είναι καλύτερη.
1/3 φλιτζάνι φέτα
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο (αρκετό για τηγάνισμα)
Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τριμμένα κολοκυθάκια σε κόσκινο πάνω από ένα μπολ και πιέστε με το πίσω μέρος του κουταλιού για να αφαιρέσετε την υγρασία. Η προσθήκη λίγου αλατιού βοηθά στην αποστράγγιση της υγρασίας, αλλά όχι περισσότερο από 1/2 κουταλάκι του γλυκού και μάλλον δεν χρειάζεται να το κάνετε. Πριν από τη χρήση τυλίξτε τα κολοκύθια σε
μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και πιέστε λίγο υπόλοιπη υγρασία.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά (εκτός από το λάδι και το αλεύρι) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Πάρτε λίγο μείγμα κολοκυθιών και πλάθετε σε μπάλα, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας γκολφ, στη συνέχεια ρίξτε σε αλεύρι, απομακρύνετε το υπερβολικό αλεύρι και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια συνεχίστε μέχρι να εξαντλήσετε όλο το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί το λάδι αρχίστε να τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες.
Μαγειρέψτε μέχρι να έχουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, γυρίζοντας όταν χρειάζεται.
Αφαιρέστε από το λάδι και τοποθετήστε το σε χαρτοπετσέτα και στεγνώστε για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι.
Στη συνέχεια σερβίρετε τα τηγανητά κολοκυθάκια και ίσως με τζατζίκι!
* Τείνουν να είναι υγρά και ευαίσθητα έως ότου βρεθούν στο τηγάνι για λίγο, αλλά μόλις αναπτύξουν το χρυσό καφέ χρώμα τους, γίνονται πολύ πιο δυνατά και ευκολότερα στον χειρισμό.
Μόλις αφαιρεθεί και το λάδι και του πιεσετε λιγο να φυγει το λάδι ίσως στειψετε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού απο πάνω.
Καλή επιτυχία