Σερβίρει: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά:
Μαρινάδα για το Κοτόπουλο:
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή (αντικαθιστώντας το Cajun)
Αλάτι και πιπέρι
Γλυκοπατάτες:
4 μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Κρεμώδης Σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή (αντικαθιστώντας το Cajun)
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Επικάλυψη:
100 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία Γλυκοπατάτας:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνετε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Μαρινάρισμα Κοτόπουλου:
Στο ίδιο μπολ, προσθέτετε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
Κρεμώδης Σάλτσα:
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτετε το κοτόπουλο μαζί με τους χυμούς του και ανακατεύετε.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα. Ανακατεύετε καλά.
Συναρμολόγηση και Ψήσιμο:
Σε ένα ταψί, απλώνετε τις ψητές γλυκοπατάτες.
Περιχύνετε με την κρεμώδη σάλτσα κοτόπουλου.
Πασπαλίζετε με το τσένταρ και τη μοτσαρέλα.
Ψήνετε στο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτ ά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Η Συνταγή/φωτό είναι από το Lolly’s Kitchen