Υλικά:
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 κιλό κοτόπουλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπούτι, στήθος ή ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες)
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ποτήρι χυμός ντομάτας
1 μικρό ποτηράκι νερό
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
1 πρέζα ζάχαρη (μόνο για τις πατάτες)
Μπαχαρικά (όπως πιπέρι, πάπρικα ή ρίγανη, κατά προτίμηση)
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τις πατάτες με τον χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Ψήστε τις πατάτες στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με τον χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
Αφού ψηθούν οι πατάτες για 40 λεπτά, προσθέστε το κοτόπουλο στο ταψί και ανακατέψτε ελαφρά με τις πατάτες.
Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 40-50 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο και οι πατάτες να έχουν αποκτήσει μια χρυσή κρούστα.
Ρύζι μπασμάτι:
Βράστε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Σερβίρετε ως συνοδευτικό.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις πατάτες ζεστό, συνοδευόμενο από το αρωματικό ρύζι μπασμάτι. Απολαύστε ένα γευστικό και οικείο γεύμα που θα ευχαριστήσει όλους!
Η Συνταγή είναι της κας Δέσποινα Μπο