Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 γιαούρτι 2%
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
4,5 – 5 φλιτζάνια αλεύρι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή το μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια τα ριχνουμε σε μια λεκανη και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα,
το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.
Περνάμε τα κουλουράκια από σουσάμι, ώστε να καλυφθούν καλά.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η Εκτέλεση της κας Παλμιρα Αριστου