Υλικά
4 ποτήρια ελαιόλαδο
3 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα )
1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα )
2 1/2 κιλά αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ.της σούπας σόδα
1 κουτ .του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ .της σούπας κανέλλα
1 κουτ της σούπας γαρύφαλλο
300 γρ.σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνετε το λάδι με την ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά .
Προσθέστε την πορτοκαλάδα και ξαναχτυπάτε.
Στον χυμό του πορτοκαλολέμονου διαλύστε την σόδα και και την ρίχνετε στο υγρό μείγμα.
Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέστε την κανέλα με το γαρύφαλλο και τα ξύσματα .
Σιγά – σιγά ρίχνετε το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε ελαφρά να πάρετε ένα ζυμάρι που να κολλάει ελαφρά στο χέρι σας . Το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο .
Στην συνέχεια παίρνετε από την ζύμη μπαλάκια σαν ένα μεγάλο καρύδι και το ανοίγετε στο τραπέζι σε κορδόνι πάχους ενός μικρού δαχτύλου.
Βρέχεται το σουσάμι , το απλώνετε λίγο – λίγο επάνω σε μια βρεγμένη πετσέτα και εκεί κυλάτε τα κορδόνια καλά μέχρι να κολλήσει το σουσάμι.
Τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 β.
* Το ποτήρι του νερού είναι 250ml

Καλή επιτυχία

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Katerina Malachia > Ρεας γευσεις!

Προηγούμενο άρθροΚασερόψωμο αφράτο !!!
Επόμενο άρθροΠάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου