Δείτε Επίσης: Γιαννιώτικο Κουνέλι Στιφάδο | Κουνέλι μαγειρευτό με μέλι

Κουνέλι Κοκκινιστό με Πιλάφι

Υλικά

1 κουνέλι σε μερίδες
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες
1 κ.σ κοφτή πελτέ
Μία πρέζα ζάχαρη
1/2 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και μαρινάρουμε σε ξυδόνερο 2 ώρες το κουνέλι.

Στραγγίζουμε , σκουπίζουμε, και σωτάρουμε σε κατσαρόλα να ροδίσει.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας κάνουμε ένα δύο γυρίσματα και σβήνουμε με το κρασί.
Οταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τη ντομάτα , τον πελτέ, τη ζάχαρη ,και το δαφνόφυλλο.
Προσθέτουμε και το ανάλογο ζεστό νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει να μαλακώσει καλά και να χυλώσει η σαλτσα του!
Συνοδεύεται με πιλάφι η πατάτες τηγανητές η ότι άλλο μας αρέσει!
Για το πιλάφι έβρασα ρύζι γλασέ και το ζεμάτισα με ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!🌹💗

Δείτε Επίσης: Γιαννιώτικο Κουνέλι Στιφάδο | Κουνέλι μαγειρευτό με μέλι

Ευχαριστούμε την Βάνα ΝτελήΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΑκαταμάχητα τραγανά κολοκυθάκια με βελούδινη σκορδαλιά
Επόμενο άρθροΣπιτική Πίτσα στο τηγάνι