Κυπριακό γλυκό

Διαφήμιση

Υλικά:

Για το σιρόπι:
Ζάχαρη 400 γρ
600ml. νερό
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Για το παντεσπανι:
4 αυγά
170 γρ τριμμένη φρυγανιά
250 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεσμένα καρύδια
100 γρ τρίμματα καρύδας
300 ml λάδι
1 φακ μπεικι παουντερ
1 φακ. βανίλια

Για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (50 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ (40 g)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (70 γρ.)
1π. βανίλια
1 φακ ΓΙΩΤΗΣ Garni Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Για να πασπαλίσετε από πάνω:
Τριμμένη καρύδα (50 γρ.) και φιστικί αιγίνης

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα νερό και ζάχαρη.
Αφού βράσει ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως!!

Για το Παντεσπανι
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα προϊόντα.
Το έτοιμο μείγμα τοποθετείται σε ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στα 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου. Μετά το ψήσιμο αφήνεται ο παντεσπάνι για 5 λεπτά. Ελαφρώς κρυώνει και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Βάζουμε όλα τα προιόντα (χωρίς το γκαρνι) σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε
να πήξει. Αφού πήξει και κανει φουσκάλες ρίχνουμε το γκαρνι  ανακατευουμε να γίνει κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδα και αφήνουμε για 4-5 ώρες να κρυωσει. Κοβουμε σε κυβάκια και διακοσμούμε με κερασάκια ζαχαρωμένα και τριμμένο φιστίκι αιγίνης

 

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση