Πάστα Μαστίχας με Σιμιγδάλι και Καρύδα

Συστατικά:
4 φλιτζάνια γάλακτος
10 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
30 τετράγωνα μπισκότα σοκολάτας (τριμμένα σε σκόνη)
10 κουταλιές σούπας ζάχαρης
1/3 φλιτζάνι τριμμένης καρυδας
2 κουτ. Σούπας αλατισμένο βούτυρο
ξύσμα 1 λεμονιού
Λίγη τριμμένη καρύδα για να διακοσμήσετε
2 μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
3 κομμάτια μαστίχας χίου

 

Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα και την μαστίχας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα βάζετε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατεύετε. Κατεβάστε τη φωτιά στο μισό.
Στη συνέχεια προσθέστε σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει παχύτερο,
για περίπου 8-10 λεπτά. Σβήστε την φωτιά. Προσθέστε βούτυρο, καρύδα και ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ, ρίξτε με ένα κουτάλι το 1/3 της πουτίγκας πάνω.
Τοποθετήστε φέτες μπανάνας. Ρίξτε με το κουταλι το 1/3 της πουτίγκας πάνω από φέτες μπανάνας.
Πάνω από την πουτίγκα ρίξτε τα τριμμένα κρακερς σοκολάτας ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε με καρύδι παντού. Βάλτε την υπόλοιπη της πουτίγκας από πάνω.
Αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε με καρύδα και στη συνέχεια το βάλτε στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: myturkishkitchen.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικό Τσιζκέικ (cheesecake) με 3 συστατικά
Επόμενο άρθροΣπανακόρυζο με Κιμά