Υλικά:

2 λάχανα από το κήπο σας, βρασμένα ελαφρώς
1/2 στήθος κοτόπουλου και 1 μπούτι
150 γρ. κιμά χοιρινό
4 κρεμμύδια ξερά άσπρα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 φρέσκα αυγά
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
2 κ.σ. μιτζήθρα τριμμένη
2 κ.σ. τραχανά
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο (για την κατσαρόλα)
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 ποτήρια νερό κρυο
αλάτι
Πιπέρι
4 λεμόνια, χυμός
1 κ.σ. νισεστές

Εκτέλεση:

Προετοιμασία της γέμισης:
Καθαρίστε το κοτόπουλο από την πέτσα.
Χρησιμοποιώντας ένα μπαλτά, ψιλοκόψτε το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια (κιμα).
Σε ένα μπολ, βάλτε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, χοιρινό και κιμά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλεντερ, τα αυγά, τον μάραθο, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, το ρύζι, τη μιτζήθρα,
τον τραχανά και τη φρυγανιά.
Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Τύλιγμα των λαχανοντολμάδων:
Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα βρασμένα λάχανα.
Αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι από κάθε φύλλο.
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στη βάση του φύλλου.
Διπλώστε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και τυλίξτε το σε σφιχτό ρολό.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απλώστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στον πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε τα λαχανοντολμάδες σφιχτά στην κατσαρόλα, σε στρώσεις.
Βάλτε τις πατάτες από πάνω.
Ρίξτε 2 ποτήρια νερό κρύο λιγο αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα πιάτο.
Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά και κουνάμε την κατσαρόλα να μην κολλανε.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό από 4 λεμόνια με 1 κ.σ. νισεστές.
Περιχύστε το μείγμα λεμονιού πάνω από τα λαχανοντολμάδες το αφήνουμε για 2 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο!.

Η Συνταγή είναι εμπνεύσεως της κας Aferdita Vladi

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα κεφτεδάκια που θα δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΑπίστευτα μαλακά τυροκούλουρα!