Η συνταγή για λιγκουίνι με σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, πιπεριές, χωριάτικο λουκάνικο και λιαστές ντομάτες είναι μια πλούσια και γευστική επιλογή που συνδυάζει τις απλές γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.
Υλικά:
400 γρ. λιγκουίνι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, χοντρά κομμένη
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
3-4 λιαστές ντομάτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες, ζουμερές (χυμός)
5-6 κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας από κουτί
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τριμμένο τυρί Δανίας για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρόλακι βάζω λίγο λάδι και σωταρω το κρεμμύδι σε μακριές λεπτές φέτες, πιπεριά ,λουκάνικα χωριάτικα και τις λιαστές ντομάτες , μετά βάζω και μία σκελίδα σκόρδο μεγάλη σε φέτες κομμένη και συνεχίζω το σωταρισμα για λίγο…
Προσθέτω το χυμό από τις ντομάτες και 5-6 κσ χυμό ντομάτας από κουτί
Βάζω πρέζα ζάχαρη, πιπέρι και βράζω σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
Προς το τέλος ελέγχω αν θέλει αλάτι (έβαλα πρέζα) και λίγη ρίγανη και μια κουταλιά βούτυρο
Τα ζυμαρικά είναι με λάδι και βούτυρο και στο πιάτο σερβίρω με έξτρα ρίγανη και μετά βάζω και τριμμένο τυρί Δανίας
Η Συνταγή ειναι της κας Δέσποινα Μπο