Advertisement

Λουκουμάδες ❣️❣️❣️
Οι πιο νόστιμοι και πρωτότυποι Λουκουμάδες που έχετε δει με ίνες σας τσουρέκι. Δοκιμάστε τους και θα ξετρελαθείτε!!!

Υλικά

500γρ. αλεύρι για τσουρέκι
70γρ. βούτυρο
2 βανιλίνες
100γρ. ζάχαρη
9γρ ξηρή μαγιά ή 25γρ. νωπή
180γρ. γάλα
1 μεγάλο αυγό
1/2 κ.τ.γ αλάτι
Για το τηγάνισμα
700ml ηλιέλαιο
250 γρ ζάχαρη + 1/2 κτσ κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα (να είναι χλιαρό). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 30γρ. ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαγιά και το αυγό. Αφού τα ανακατέψουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη.

Στην συνέχεια ανάβουμε τον φούρνο για ένα λεπτό και αφού τον κλείσουμε βάζουμε μέσα το μπολ και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Μετά από 2 ώρες βγάζουμε την ζύμη από τον φούρνο την ξαναπλάθουμε και αφού την σκεπάσουμε την ξαναβάζουμε στον φούρνο ακριβώς με την ίδια διαδικασία. Την αφήνουμε ακόμα 40 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να υπάρχει θερμοκρασία μικρή μέσα στον φούρνο και να φουσκώσει πιο εύκολα η ζύμη.

Advertisement

Συνεχίζουμε και αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε κομμάτια των 70 γρ το κάθε μπαλάκι. Το κάθε μπαλάκι το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Μόλις τα μετρήσουμε όλα (βγαίνουν περίπου 13 μπαλάκια), τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μήκος περίπου 35 εκ. στην συνέχεια τα τυλίγουμε και τα τσιμπάμε καλά στην άκρη για να μην μας ανοίξουν.

Μόλις τα κάνουμε όλα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μεμβράνη πριν τα τηγανίσουμε. Μόλις φουσκώσουν βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σε μεσαία φωτιά τα τηγανίζουμε. Με το που τα βγάζουμε τα βουτάμε στην ζάχαρη. Οι λουκουμάδες με ίνες είναι έτοιμοι πεντανόστιμοι που θα ξετρελαθείτε μικροί και μεγάλοι.

Καλή Επιτυχία

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement