Συστατικά

Για τη Γέμιση:
450 gr τυρί Μυζήθρα (ή τυρί ricotta)
3 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 λεμόνι (το ξύσμα, τριμμένο)
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Γαρνίρισμα: κανέλα (έδαφος)
Γαρνίρισμα: μέλι
Για την βάση:
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι (γενικής χρήσης)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουτ γλ αλάτι
1 αυγό (μόνο ο κρόκος)
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μπράντυ (ή κονιάκ)
2 κουταλιές της σούπας νερό (παγωμένο)
115 gr αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε τεμάχια 

Βήματα για να το κάνετε
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για να κάνετε την βάση στον μίξερ
Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μπολ. Χτυπήστε το μερικές φορές για να ανακατευτεί.
Προσθέστε κομμάτια κρύου βουτύρου και επεξεργαστείτε τα μέχρι να γίνει σαν υγρή άμμος.
Προσθέστε κρόκο αυγού, βανίλια, κονιάκ και 1 κουταλιά της σούπας παγωμένο νερό.
Χτυπήστε έως ότου η ζύμη να μην κολάει και σχηματίζει μια μπάλα.
Προσθέστε μια επιπλέον 1 κσ νερού, εάν φαίνεται πολύ ξηρό.
Βάλτε το σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό δίσκο.
Ψήστε τη ζύμη ενώ προετοιμάζετε τη γέμιση.

Κάντε την Γέμιση
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τυρί μυτζήθρα ή ricotta, αυγά, μέλι, ξύσμα λεμονιού, αλεύρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.
Χρησιμοποιώντας μία βέργα, ξετυλίξτε τη ζύμη σας στο κατά προσέγγιση μέγεθος του ταψιού σας. Χρησιμοποιώ ένα 25 εκ. 
Λιπάνετε ελαφρά το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού. Η ζύμη σας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να φτάσει τις πλευρές του ταψιού σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να μεταφέρετε τη ζύμη από τον πάγκο στη λεκάνη είναι να την διπλώσετε στην βέργα σας και στη συνέχεια να την ξετυλίξετε πάνω από το ταψί.
Πιέστε τη ζύμη στις πλευρές και στο κάτω μέρος του ταψιού.
Προσθέστε το γέμιση και ψήνετε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 C μέχρι να ψηθεί η γέμιση και αρχίζει να παίρνει χρυσοκαφέ χρώμα. Οι χρόνοι ψησίματος ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος που επιλέγετε να κάνετε. Για μια τάρτα 25 εκ, θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 40 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε την πίτα σας μετά από 35 λεπτά χρόνου ψησίματος.
Σερβίρετε με μέλι και πασπαλίζετε με κανέλα

Προηγούμενο άρθροΣουσαμένια κουλουράκια
Επόμενο άρθροΧαλβάς της Ρήνας