Κερασόπιτα 🍒
Συστατικά:
Κεφίρ – 450 g (ή 285 γρ γιαουρτι αραιωμένο με 100 γρ γάλα)
Αυγά – 2 τεμ.
Βούτυρο – 100 g
Ζάχαρη – 1 ποτηρι.
Σόδα σβησμένη με ξύδι – 1 κουτ
Κεράσια, κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα – 1 φλιτζάνι
Μαγείρεμα:
1. Ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά.
2. Χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά και τη ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να χτυπάς πολύ δυνατά.
3. Ρίξτε κεφίρ στη μάζα αυγών και προσθέστε σόδα, ανακατέψτε τα πάντα.
4. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βουτυρο στη μάζα του κεφίρ.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά τη ζύμη με ένα κουτάλι. Θα βγει κολλώδες και λεπτό.
6. Αφήνουμε στην άκρη ένα μικρό κομμάτι ζύμης, βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα ταψί σιλικόνης και το λειαίνουμε. Βάζουμε από πάνω τα κεράσια.
7. Προσθέστε αλεύρι στην υπόλοιπη ζύμη, ζυμώστε σε μια ελαστική ζύμη. Σχηματίστε ένα πλέγμα από αυτό στην επιφάνεια του κέικ.
Στείλτε το κέικ να ψηθεί στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Ελέγξτε την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Svetlana Shtoda