Η μακαρονόπιτα είναι ένας γευστικός συνδυασμός ζυμαρικών, φέτας και μυρωδικών, ψημένων σε τραγανό φύλλο σφολιάτας

Υλικά

Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτα
Ένα πακέτο μακαρόνια το Νο 2 ή Νο 3
8 αυγά
Γάλα ενός λίτρου
Μισό κιλό φέτα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο γιατί θα μπουν και στο φούρνο) τα σουρώνω και τα ζεματίζω. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια προσθέτω την φέτα, (την κάνω τρίμμα με το χέρι μου) πιπέρι και τα ανακατεύω όλα μαζί.
Στο μεγάλο βαθύ ταψί της κουζίνας αφού το λαδώσω με ένα πινέλο (λάδι και λίγο βιτάμ) στρώνω το ένα φύλλο και το τρυπάω παντού με ένα πιρούνι ρίχνω τα μακαρόνια (μαζί με το ζουμί τους που έχει γίνει από το γάλα και τα αυγά) και με το άλλο φύλλο σκεπάζω και κλείνω ομοιόμορφα. Αλείφω την πίτα με λίγο νερό.
Την χαράζω σε κομμάτια και την ψήνω στο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 200 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα.

H συνταγή είναι της κας Ιωαννα Κληρονομου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονόπιτα 

Υλικά

250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1/4 σφηνάκι ξύδι
1/2 κγ αλάτι
1 πακέτο Μακαρονια 5 νουμερο
300 γρ Τυρί
1 μπουκάλι Γάλα
5 αυγα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σ ένα μπολ βαζουμε το αλεύρι ρίχνουμε χλιαρό νερό περίπου μισο και παραπάνω μπρικι 2-3 κσ σουπας λάδι ξύδι,αλάτι ανακατευουμε με το κουτάλι και μετα το ζυμώνουμε πολυ καλα να μην κολλάει στα χέρια και το βάζουμε σε μπολ να ξεκουραστεί μέρχι να βρασουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια αφού τα σπασουμε.

Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο τα κάνουμε μπαλακια αφήνουμε το ένα και το άλλό με αλεύρι το ανοίγουμε τα φύλλα περιπου 26-28 εκ. τα σκεπαζουμε και τ αφήνουμε στην άκρη

Μόλις βρασουν τα μακαρόνια τα στραγγιζουμε και τα ξαναβαζουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε μεσα 1/2 κσ αλάτι 1 μπουκάλι γάλα (όχι ολο) 1 ποτηρι του νερού περίπου ελαιόλαδο και ανακατευουμε να κρυωσουν και αφήνουμε να κρυωσει.
Αλλοιφουμε με μπολικο λάδι το ταψί και στρωνουμε το πρωτο φύλλο να κρέμετε έξω απο το ταψί.

Αφου κρυώσουν στην κατσαρόλα τα μακαρονια ρίχνουμε μεσα την φέτα χοντροτριμμένη και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αδειαζουμε το μείγμα πάνω απο το φύλλο και το απλώνουμε και σκεπαζουμε με το αλλο φύλλο κοβουμε λίγο το φύλλο που κρέμετε απ έξω και κάνουμε ένα κοθρο με το υπολλοιπο.
Ρίχνουμε 1 ποτηρακι κρασιου λάδι απο πάνω και βάζουμε και 5 κγ βούτυρο διάσπαρτες
Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 40-50 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό μοσχάρι με μακαρόνια
Επόμενο άρθροΛικέρ από Μούσμουλα