Τρυφερό cheesecake με κράνμπερι 💕

Φόρμα – 22 cm

Υλικά

🌷800-900 γρ τυρί κοτατζ
🌷4 αυγά
🌷100 γρ σιμιγδάλι
🌷100 γρ ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε κι άλλη)
🌷100 ml γάλα
🌷100-150 γρ κρέμα γαλακτος
🌷 ζάχαρη βανίλιας 1 πρέζα αλάτι
🌷80 γρ βούτυρο (εγώ χρησιμοποιώ γκι)
🌷 κράνμπερι

Εκτέλεση

– Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια
– Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
– Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά με μια πρέζα αλάτι
– Στους κρόκους προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά. Χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν
– Οι πρωτεΐνες εισάγονται στη μάζα του τυριού και ανακατεύονται με μια σπάτουλα
– Στο τέλος προσθέστε cranberries (ή άλλα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα)
– Καλύψτε το κάτω μέρος της φόρμας με περγαμηνή και αλείψτε τα πλαϊνά με λάδι
– Απλώστε τη ζυμη του τυριού. Αλείφουμε την κορυφή με κρέμα γάλακτος (για μια όμορφη χρυσή κρούστα) και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο αν θέλουμε
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά
– Τότε καλύτερα να το αφήσετε στο φούρνο σβηστό να κρυώσει (δεν θα πήξει πολύ)

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ μαρμελάδας βατόμουρο
Επόμενο άρθροΓλυκό σοκολατένιο της γιαγιάς