Μανιτάρια με ρύζι στο φούρνο:

Υλικά

Advertisement

Μανιτάρια κομμένα – 600-700 g.
Ρύζι (μαργαριτάρι) – 500 g.
Καρότα – 3 τεμ.
Κρεμμύδια – 2 κεφάλια
ζωμός λαχανικών – 1 κύβος
Σκόρδο – 4 σκελίδες
Αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι – για γεύση
δυοσμο (ξηρό) – 1 πρέζα
Λάδι – 50-100 ml.
Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα κρεμμύδια, φρέσκο ​​δυόσμο και μαϊντανό!

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε σε μέτρια – υψηλη φωτιά σε μία
βαθιά κατσαρόλα με 3-4 κσ λάδι.
Εφόσον μαλακώσουν ρίξτε λίγο λάδι και προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια σε αυτά και
ανακατέψτε ξανά.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το στα άλλα λαχανικά.
Ανακατέψτε πολύ καλα να μαλακώσουν και τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώστε, δυοσμο κα προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε τα καλά να μαλακωσει και το ρύζι και μεταφέρετε σε ένα ταψί.


Προσθέστε ένα λίτρο και μισό νερό στο ταψί τριψτε τον κυβο λαχανικών

και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Καλή όρεξη!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement