Υλικά
2 κούπες λάδι
1 κουτάκι μπύρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κούπες αλεύρι
1 φακ. μπεϊκιν
Γέμιση
Καρύδια, μαρμελάδα (βερίκοκο)
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 κ.σ.μέλι
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Το βράζουμε για 10 λεπτά
Επικάλυψη
Ινδοκαρυδο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι ,το μπέικιν και τη μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
2. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
3. Παίρνουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
4. Βάζουμε μέσα στο κάθε μπαλάκι 1/2 κ.γ. μαρμελάδα και καρυδόψιχα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , μέχρι να ροδίσουν.
6. Αφήνουμε τα “μεθυσμένα” να κρυώσουν.
7. Ποτίζουμε το καθένα χωριστά με το σιρόπι.
8. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο το καθένα χωριστά .
Eleni Kalaitzidou Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές