Οι μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και πουρέ είναι ένα φαγητό “μαμάς”, ένα πιάτο που σε χορταίνει και σε ευχαριστεί. Εγώ το φτιάχνω συχνά γιατί είναι χορταστικό και αρέσει σε όλους. Πάμε να δούμε πώς το κάνω εγώ!

Υλικά:

4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (ή τσακώνικες), κομμένες στη μέση κατά μήκος
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Για τον κιμά:

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
Ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Λίγο ξύδι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη γλυκιά πάπρικα
Λίγο γλυκό μπούκοβο
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
150 ml πουμαρό (περαστή ντομάτα)
1 ποτήρι νερό
Για τον πουρέ:

Περίπου 500 γραμμάρια πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (λίγο τριμμένο)
Μια χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
Επιπλέον:

Λίγο έξτρα κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αφού έπλυνα και έκοψα στη μέση τις μελιτζάνες της έβαλα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα μετά τις τηγάνισα και τις έβαλα σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν

για τον κιμά
Εβαλα τον κιμα σε ένα τηγάνι έβαλα ελαιόλαδο , κρεμμύδια μία σκελίδα σκόρδο λίγο ξύδι αλάτι πιπέρι λίγη γλυκια πάπρικα μπούκοβο γλυκό φρέσκο μαϊντανό , πουμαρο και ένα ποτήρι νερό και το άφησαν να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του

για τον πουρέ
Καθάρισα τις πατάτες τις έπλυνα και τις έκοψα σε κομμάτια και τις έβαλα να βράσουν πολύ καλά μόλις ήταν έτοιμες κράτησα λίγο από το ζουμί που έχουν βράσει έριξα ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και κεφαλοτύρι ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πουρέ και τα έβαλα σε μία σακούλα κορνέ στη συνέχεια πήρα το πυρέξ μου που είχα βάλει τις μελιτζάνες τις τηγανισμένες έβαζα από δύο τρεις κουταλιές κιμά και στο τέλος με το κορνέ έβαλα από τον πουρέ πατάτας μόλις έκανα όλες μου τις μελιτζάνες έριξα και λίγο κεφαλοτύρι

και έψησα στους 200 για περίπου 35 με 40 λεπτά

H Συνταγή είναι της κας  Μένια Στεφοπούλου’s post in ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ