Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες
4 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
200 γραμμάρια φέτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός (προαιρετικά, για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε στα τέσσερα τις βάζουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό κ τις αφήνουμε μισή ώρα περίπου νά ξεπικρισουν .
Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες κ ψιλοκόβουμε.

Σε κατσαρόλα κ σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο κ σοταρουμε τα κρεμμύδια νά μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες,το σκόρδο,τον μαϊντανό τη ζάχαρη, αλάτι πιπέρι κ αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά 🔥🔥
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με αρκετό νερό κ αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν…
Σε τηγάνι κ σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι μόλις κάψει τηγανηζουμε τις μελιτζάνες κ από τις δύο πλευρές να ροδισουν…
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα κ τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό ανακατεύουμε κ αφήνουμε να σιγοβρασουν με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά περίπου…
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη κ Σερβίρουμε…

Συμβουλή:
Αν θέλουμε στη σάλτσα προσθέτουμε ένα ποτήρι μπύρα 🍺 δίνει ιδιαίτερη γεύση
Καλή μας όρεξη