Μελιτζάνες τηγανητές και ντοματίνια
Τηγανητές μελιτζάνες και ντοματίνια, ένα εύκολο και πραγματικά νόστιμο συνοδευτικό, μια εξαιρετική βάση για να συνοδεύσετε ζεστά και κρύα πιάτα ζυμαρικών ή πιάτα κρέατος και ψαριού..
Ένα πραγματικά εξαιρετικό πιάτο, πολύχρωμο και μυρωδάτο
Συστατικά
2 μαύρες φλάσκες μελιτζάνες
200 γρ ντοματίνια
Ελαιόλαδο
αλάτι για γεύση
Ρίγανη (ή βασιλικός)
1 σκελίδα Σκόρδο
Μέθοδος
Παίρνουμε τις δύο μελιτζάνες, τις πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό και μετά αφαιρούμε το κοτσάνι από την άκρη τους.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι, ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλια λάδι και προσθέστε την τριμμένη σκελίδα σκόρδο.
Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και αρχίζουμε να ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Όταν το σκόρδο αρχίσει να τσιγαρίζετε, προσθέστε τις μελιτζάνες και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάζουμε τις μελιτζάνες με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τις μελιτζάνες. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε τα λαχανικά να μαραθούν και να βγάλουν το νερό τους.
Όταν ψηθούν καλά οι μελιτζάνες και τα ντοματίνια, σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδο και αρωματίζουμε κατά βούληση με ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σερβίρετε αμέσως ή χρησιμοποιήστε για να συνοδεύσετε ζυμαρικά ή κρέας…..
Η Συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline