- 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
1 Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά και να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά
2 Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα
3 Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου (προσοχή να μην ξεραθούν). Ταυτόχρονα ψήνουμε και τις πιπεριές Φλωρίνης
4 Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
5 Για να τη σερβίρουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδια και χοντροκομμένα καρύδια