Μοσχαράκι με αρακά

Συστατικά

800 γρ κομμένο σε κομματια μοσχαρίσιο κρέας (λαιμό, ψαρονέφρι…)
1/2 λευκό κρεμμύδι
1 μικρό καρότο
1 μικρό κομμάτο σέλινο
αλεύρι 00
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
200 γρ αρακάς
αλατοπίπερο
1 φύλλο δάφνης
προαιρετικά μαϊντανός

Πως να το φτιάξετε

Ρίχνουμε μια σταγόνα ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια (ο όγκος μειώνεται κατά το ψήσιμο). Να θυμάστε ότι το καλύτερο κρέας για στιφάδο είναι αυτό με λίγο λίπος που το κάνει μαλακό.
Αλευρώνουμε τις μπουκιές κρέατος.
Προσθέστε το κρέας στην κατσαρόλα και ροδίστε το για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε ζεστό νερό για να καλύψετε τα κομμάτια του κρέατος (αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό κρέατος ή λαχανικών, θα είναι ακόμα καλύτερα!).
Προσθέστε αλάτι, προσθέστε 1 φύλλο δάφνης και ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή φύλλα σέλινου).
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2μιση ώρες. Όταν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.

Το κρεας σας με αρακά είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Σερβίρεται ζεστό!
Αν περισσέψει μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για μερικές μέρες ή μπορείτε να το καταψύξετε στην κατάψυξη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΘεϊκο Συκώτι Μοσχαρίσιο
Επόμενο άρθροΤσίζκείκ Απόλυτης Σοκολάτας