Μοσχαράκι νουα λεμονάτο κατσαρόλας

Υλικά

1 κιλό περίπου μοσχάρι νουα
1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κύβος κρέατος
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά ρίγανη
Μια κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι καφέ λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 κουταλιες κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
Σε χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κρέας με το σκόρδο και το θωρακίζουμε από όλα τα μέρη να ροδισει και σβήνουμε με το κρασί και το λεμονι
Κατόπιν ρίχνουμε και τα άλλα λαχανικά τα μπαχαρικά το αλάτι και αφήνουμε 5 λεπτά περίπου

Τέλος ρίχνουμε το ζεστό νερό με τον κύβο που έχουμε διαλύσει και σκεπάζουμε τη χύτρα για 45 λεπτά
Όταν βράσει σουρωνουμε το ζωμό τον βάζουμε σε κατσαρολακι στο μάτι της κουζίνας μας και σε ένα μπωλ με λίγο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ με σύρμα κουζίνας και όταν αρχίζει να βράζει ο ζωμός ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς…
πολτοποιουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μας.
Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα κόβουμε σε φέτες και περιλουζουμε με τη σάλτσα μας

Για το πιλάφι
Βάζουμε σε κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό 1 καρότο σέ φέτες 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδελες 1 χούφτα αρακά και όταν αρχίζει να βράζει 1 κουταλακι αλάτι και ρίχνουμε 250 γρ ρύζι μπασμάτι ανακατεύουμε μέχρι να βράσει να γίνει σπυρωτο να μη μας λασπωσει
Συνοδεύουμε το μοσχαράκι μας με το πιλάφι

καλή μας όρεξη!

H συνταγή είναι από Οι συνταγες της Ρεας

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι καπαμά πασπαλισμένο με τυρί φέτα.

Μια συνταγή για ένα νόστιμο μοσχαράκι σιγοβρασμένο με μελιτζάνες, σε κόκκινη σάλτσα, πασπαλισμένο με τυρί φέτα. Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό και για το πιο επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι, ώμος ή ελιά ή σπάλα, κομμένο σε μικρές μερίδες
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
5 μελιτζάνες μέτριες τσακώνικες κομμένες στη μέση οριζόντια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
3 κόκκους μπαχάρι
3-4 γαρυφαλάκια [μοσχοκάρπια]
1 μικρό στικ κανέλας
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
160 γρ. θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις μελιτζάνες, κόβετε τα κοτσάνια και τις κόβετε οριζόντια στη μέση. Χαράζετε οριζόντια και κάθετα τη ψίχα τους τις
αλατίζετε καλά και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν” για 15 λ. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Μετά τα 15 λ, ξεπλένετε τις μελιτζάνες με πολλά νερά, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετείτε σε μέτριο λαδωμένο ταψί στο οποίο αργότερα θα προσθέσετε και το κρέας. Τις αλείφετε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε ελαφρώς και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα. Κόβετε το κρέας σε μερίδες, πασπαλίζετε τα κομμάτια με το αλεύρι και τα σοτάρετε μέχρι να “θωρακισθούν” και ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 λ περίπου ανακατεύοντας.
Τέλος προσθέτετε και τα σκόρδα, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνετε το πελτέ, ανακατεύετε γρήγορα να λιώσει στη βάση της κατσαρόλας και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ. Προσθέτετε το μπαχάρι, τα γαρυφαλάκια, τη κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε και ζεστό νερό που να σκεπάζει το κρέας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα και 15 λ μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Mοιράστε τις μελιτζάνες ισομερώς σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Αλατοπιπερώνετε το κρέας, ανακατεύετε και το μοιράζετε με τη σάλτσα του στα μπολάκια, περιχύνοντας τις μελιτζάνες.
Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30 λ περίπου. Δέκα λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο το πασπαλίζετε με το τυρί φέτα και συνεχίζετε για 10 λ το ψήσιμο να λιώσει το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό, γαρνίροντάς το με λίγη παπρικα ή κόκκινο πιπέρι.

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα μους σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες ρολο