Λαχταριστός μπακαλιάρος τηγανητός με τραγανό κουρκούτι, έτοιμος να συνοδευτεί από την αγαπημένη μας σκορδαλιά! Ακολουθήστε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή για ένα απολαυστικό πιάτο.

Υλικά

1 Μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρο Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το πανάρισμα.
Για το κουρκούτι
270γρ Αλεύρι
2 Κουταλάκια του γλυκού κοφτές μπέικιν πάουντερ 3/4. Του γλυκού αλάτι
1/3 Κουταλάκι του γλύκου ζάχαρη
1 Κουτάκι μπύρα 330 ΜΙ
2 Παγάκια

Εκτέλεση

Κόψτε το μπακαλιάρο σε κομμάτια. Ξαλμυρίστε τον από το προηγούμενο βράδυ, αλλάζοντας το νερό κάθε 2 ώρες.
Στεγνώστε καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας.
Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.
Προσθέστε την μπύρα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα παγάκια στο κουρκούτι και βάλτε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τον μπακαλιάρο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι να ζεσταθεί καλά.
Ανακατέψτε το κουρκούτι. Πάρτε ένα κομμάτι μπακαλιάρο, περάστε το πρώτα από αλεύρι και μετά βουτήξτε το στο κουρκούτι.
Τηγανίστε προσεκτικά κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Τοποθετήστε τα τηγανισμένα κομμάτια μπακαλιάρου σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι.
Σερβίρετε αμέσως με σκορδαλιά!

Η Συνταγή είναι της κας Marianthi Kalogiros