Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι με πλούσια γεύση και απαλή υφή.
Σε αυτή τη συνταγή, ο μπακαλιάρος πανάρεται σε ένα τραγανό κουρκούτι μπύρας και τηγανίζεται μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανός.
Σε συνδυασμό με μια κλασική σκορδαλιά, αποτελεί ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.

Υλικά:

1 κιλό κατεψυγμένο και ξαλμυρισμένο φιλέτο μπακαλιάρου
Βραστό νερό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μπύρα
1 φακελάκι μαγιά
Αλάτι
Πιπέρι
Κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανοιγουμε τη συσκευασία,ρίχνουμε βραστό νερό από την πλευρά της πέτσας και την αφαιρούμε αμέσως.
Αφήνουμε να ξεπαγώσει ο μπακαλιάρος και φτιάχνουμε το κουρκούτι με το αλευρι, μπύρα και 1 φακ. μαγιά,τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός
Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες,τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τα κοκαλάκια(εάν υπαρχουν),λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τα περνάμε από κορν φλάουρ και μετά στο χυλό που έχουμε φτιάξει.
Τηγανιζουμε σε ένα κατσαρολακι με άφθονο λαδι ελαφρύ σε δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσει και από τις δύο

Σερβίρω με την αγαπημένη μας σκορδαλιά

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου