Συστατικά:

– 400 γραμμάρια φύλλο κρουστας για μπακλαβα
– 1/2 κιλό δαμάσκηνα
– 200 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
– 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
– 200 γρ βούτυρο λιωμένο + 50 ml λάδι
– 700 γραμμάρια ζάχαρη + 800 ml νερό (μαγειρέψτε για 15 λεπτά)

Παρασκευή:

Φτιαχνετε το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη να κρυωσει

Κόψτε τα δαμάσκηνα σε τέταρτα. Aνάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζω τα δαμάσκηνα και το καρύδι σ ένα μπολ και προσθέτουε και την μαρμελάδα και
ανακατευουμε και το ζημώνουμε και λίγο με το χερι.

Παίρνετε μια κρούστα φύλλου, τη ραντίζετε καλά με βουτυρο και βάζετε άλλο ένα φύλλο από πάνω.
Στο στενότερο μέρος του φύλλου βάζετε 2-3 κσ από το μείγμα με τα δαμάσκηνα και τα καρυδια και τυλιγετε το φύλλο μέχρι τέλους.

Εφαρμόστε την ίδια διαδικασία για όλες τα υπόλοιπα φύλλα και γεμίσεις.
Σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει την βάση βάζουμε τα φύλλα σε ρολό, τις κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι
και Ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι και αφήνουμε να σταθεί για μερικές ώρες.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here