Διπλή απόλαυση!!!😋

Υλικά

Για τον μπαμπά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ.βουτυρο μαλακό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 φακελάκια μαγιά
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. μέλι
5 αυγά

Σιρόπι
630 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας

Σαντυγι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά όταν αφρατεψει το μίγμα βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Βουτυρώνουνε και αλευρώνουμε 6 θηκουλες για μάφινς και ένα στρογγυλό ταψακι Νο 26.
Βάζουμε σε κάθε θήκη ένα κ.σ. μίγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στο ταψακι τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για μια ώρα να φουσκώσουν.Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδησει περίπου 40 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά.
Όταν ψηθουν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, όχι καυτό , 5 κ.σ. σε κάθε ατομικό μπαμπαδακι και το υπόλοιπο στο μπαμπά του ταψιού.
Όταν πιει το γλυκό μας το σιρόπι τοποθετούμε τον μπαμπά του ταψιού σε μια πιατέλα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντυγί, καλύπτουμε με αυτήν το γλυκό μας.
Τοποθετούμε πάνω σε αυτό τα μπαμπαδάκια μας, γλασαρουμε με αραιωμένη μαρμελάδα βύσσινο,βάζουμε λίγη σαντυγι στις κορυφές τους και στολίζουμε με γλυκό κεράσι, αμύγδαλο φιλέ λίγο δυόσμο και φετουλες γλυκό σύκο!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπαμπάς ταψιού!!!

Μπαμπάς ταψιού!!!

Υλικά

Για τον μπαμπά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ.βουτυρο μαλακό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 φακελάκια μαγιά
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. μέλι
5 αυγά

Σιρόπι
630 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας

Σαντυγι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά όταν αφρατεψει το μίγμα βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Βουτυρώνουνε και αλευρώνουμε 6 θηκουλες για μάφινς και ένα στρογγυλό ταψακι Νο 26.
Βάζουμε σε κάθε θήκη ένα κ.σ. μίγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στο ταψακι τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για μια ώρα να φουσκώσουν.Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδησει περίπου 40 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά.

Όταν ψηθουν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, όχι καυτό , 5 κ.σ. σε κάθε ατομικό μπαμπαδακι και το υπόλοιπο στο μπαμπά του ταψιού.
Όταν πιει το γλυκό μας το σιρόπι τοποθετούμε τον μπαμπά του ταψιού σε μια πιατέλα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντυγί, καλύπτουμε με αυτήν το γλυκό μας.
Τοποθετούμε πάνω σε αυτό τα μπαμπαδάκια μας, βάζουμε λίγη σαντυγι στις κορυφές τους και στολίζουμε με γλυκό κεράσι, αμύγδαλο φιλέ και λίγο δυόσμο!!!

ΠΗΓΗ: Maria Anestaki 

Προηγούμενο άρθροΨωμί του τοστ γεμιστό με λιωμένη μοτσαρέλλα
Επόμενο άρθροΣαλάτα κουσκούς ένα ελαφρύ γεύμα για το καλοκαίρι!