Υλικά

1 Spry 350g (φυτικό βούτυρο)
1/2 φλ.ηλιέλαιο
1 φλ.ζάχαρη ή 2 φλ.ζάχαρη άχνη
1 ποτ.χυμο πορτοκαλιού
2 βανίλιες
λίγο ανθόνερο
2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 κγ.σόδα κοφτό
7,1/2 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής(900g)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τον βούτυρο, ηλιέλαιο και την ζάχαρη καλά να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα.Βαζουμε την βανίλια, ανθονερο και ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέσα το μπεικιν πάουντερ και το βάζουμε λίγο λίγο (μπορεί να χρειαστεί ακόμη λίγο).Να γίνει μαλακή ζύμη όχι σφικτή.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε μαρμελάδα μοσφίλου και τα ενώνουμε αν θέλουμε.
Τα βάζουμε σε τάπερ για να μείνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία!

H συνταγή είναι της κας