Μοιράζομαι μια συνταγή για μπισκότα που μαγειρεύονται γρήγορα που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα σαν το χιόνι🤗
✅ Υλικά
Ζάχαρη άχνη- 50 γρ
Λάδι – 30 g
κορν φαλουρ – 40 g (καλαμπόκι)
Βούτυρο – 150 g (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μαργαρίνη)
Αλεύρι – 200/220 g
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Μια πρέζα αλάτι
✅ Προετοιμασία
Μαλακό βούτυρο + σκόνη + λάδι – χτυπήστε ελαφρά με το σύρμα ή το μίξερ, προσθέστε αλάτι, ζάχαρη βανίλια, κορν φλαουρ,
αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά, ζυμώστε μια μαλακή ζύμη (μην ζυμώνετε για πολλή ώρα, αν η ζύμη
είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.)
Χωρίστε τη ζύμη σε 2-3 μέρη, πλαστε την σ’ ένα λουκάνικο, κόψτε την περίπου 1,5 εκ. πάχος, πιέστε λίγο με το δάχτυλό σας
(φωτογραφία στα σχόλια)
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς κρεμ χρωμα, τα μπισκότα να μην είναι χρυσαφί,
να παραμείνουν σχεδόν λευκά (τα παραψημένα μπισκότα δεν θα είναι τόσο τρυφερά)
Τυλίξτε γενναιόδωρα σε ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμα ζεστό.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη ξύσμα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, τρίμματα καρύδας.
Μαγειρέψτε με ευχαρίστηση❤️ και να πάνε όλα καλά!
H συνταγή είναι της κας Татьяна Петришина