Όταν τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά, φτιάχνω Μπιφτέκια με κιμά και λαχανικά με μια έκπληξη: ζουμερά, υγιεινά και κανείς δεν θα ξέρει το καταλάβει👌

✅Υλικά:

650 γρ κολοκυθάκια
550 γρ κιμά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο)
1 κρεμμύδι
1 αυγό
Μερικά κλωνάρια άνηθο
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι για γεύση

✅Προετοιμασία:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε μεγάλο τρίφτη.
Αν τα κολοκυθάκια είναι πολύ ζουμερά, στύψτε ελαφρά το περιττό υγρό.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη ή το ψιλοκόβουμε.
Τα κρεμμύδια θα δώσουν στα μπιφ΄τεκια μια λεπτή γεύση και άρωμα. Ξεπλύνετε τον άνηθο με τρεχούμενο νερό και ψιλοκόψτε.

Εάν χρησιμοποιείτε μια σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδίστε την και θρυμματίστε την.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τον άνηθο, την ψίχα ψωμιού, τη σκόνη σκόρδου
(ή το ψιλοκομμένο σκόρδο), το αλάτι και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να έχουμε μια ομοιογενή μάζα.
Με βρεγμένα χέρια πλάθετε τον κιμά σε μπουρεκάκια του επιθυμητού μεγέθους. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ μαλακό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά.

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα μπιφτεκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Συνήθως χρειάζονται 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Για να βεβαιωθείτε ότι τα μπιφτέκια είναι θα ψηθούν εσωτερικά, σκεπάστε το τηγάνι με
ένα καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά.
ή
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

ΠΗΓΗ