Μακαρόνι Χοντρό με πέστο βασιλικού και αποξηραμένες ντομάτες
Συστατικά
– 400γρ μακαρονια χοντρα
– 30γρ φύλλα φρέσκου βασιλικού
– 50γρ αποξηραμένες ντομάτες
– 20 γραμμάρια αλατισμένη κάπαρη
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 50 γραμμάρια καρύδια
– 10γρ κουκουνάρι
– 40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μέθοδος
Πλύνετε καλά 30gr φύλλων φρέσκου βασιλικού κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τα καλά.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα φύλλα σε ένα γουδί και αρχίστε να τα χτυπάτε δυνατά, σταδιακά και σιγά-σιγά συνδυάζοντας 50γρ αποξηραμένες ντομάτες καλά στραγγισμένες, 20γρ αλατισμένη κάπαρη ήδη αφαλατωμένη, μια αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο με ένα μαχαίρι, 50γρ καρύδια ., 10γρ κουκουνάρι, 40γρ τριμμένη παρμεζάνα, ρίξτε 40γρ παρθένο ελαιόλαδο, δουλεύοντας το πέστο μέχρι να έχετε ένα μάλλον κοκκώδες μείγμα.
Σε αυτή τη διαδικασία είναι σκόπιμο να μην προσθέσετε αλάτι καθώς και οι αποξηραμένες ντομάτες και η κάπαρη διατηρούνται σε λάδι και αλάτι.
Εν τω μεταξύ, βράζετε 400 γραμμάρια μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, αραιώστε το πέστο με μια κουτάλα ζυμαρικών για να γίνει πιο κρεμώδες, στραγγίστε τα ζυμαρικά όσο είναι ακόμα ντεντέ, ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το έτοιμο πέστο, ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε τα πάντα καλά και σερβίρετε με, για γεύση, ένα πασπαλιστικό τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Καλή Επιτυχία