Μπούτια Κοτόπουλου μπύρας ψητά με μπέικον
Συστατικά:
1 κιλό και μισό πόδι κοτόπουλου
100 γραμμάρια μπεικον
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
400 ml ελαφριά μπύρα
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά μουστάρδα
Δενδρολίβανο για γεύση.
Θυμάρι για γεύση.
πιπέρι
αλάτι
Βούτυρο για γεύση.
Ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Μεταφέρετε τα μπουτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο πυρεξ μαζί με την μπύρα, το λιωμενο σκόρδο, το λίγο δεντρολίβανο, το θυμάρι και το πιπέρι, προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστεί για μερικές ώρες.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τα κρεμμύδια σε και αφήστε τα να βράσουν σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και λίγο νερό, πρέπει να γίνουν μαλακά και διαφανής, προσθέστε νερό μέχρι να πάρετε αυτό το αποτέλεσμα.
Προσθέστε το μπεικον σε λεπτές λωρίδες, ανακατέψτε με το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λιγο λάδι και βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα πόδια του κοτόπουλου, γυρίστε τα συχνά έτσι ώστε να είναι χρυσά και μεταφέρετέ τα σε ένα πυρεξ, μαζί με το κρεμμύδι με το μπεικον, προσθέστε τη μουστάρδα τα 3 / 4 από τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και την ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο, ψήνουμε στους 200 ° για 40-50 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά στο μισό του μαγειρέματος, σερβίρουμε με τη σάλτσα τους.
Καλή Επιτυχία