Μωσαϊκό Μπισκότου με Πραλίνα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

300 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
600 γρ Πραλίνα Φουντουκιού Σοκολάτα
510 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ
1 Σφηνάκι κονιάκ (Προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, Όχι πάρα πολύ σφιχτη.
Ρίχνουμε την σαντιγί στην πραλίνα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα σοκολάτας. Σε αυτή τη φάση εγώ προσθέτω 1 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά τελειώνοντας σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνας τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να πάει παντού η πραλίνα και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ ή σε μία μακρόστενη φόρμα ή σε ότι άλλο επιθυμείτε ισιώνουμε πολύ καλά το μείγμα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να παγώσει

Ετοιμο παγωμένο το έχω ξεφορμάρει ο καθένας μπορεί να το διακοσμήσει όπως επιθυμεί Εγώ έχω λιώσει λευκή σοκολάτα και την έχω ρίξει από πάνω 

Καλή Απόλαυση