Υλικά:
1 πακέτο κανταΐφι
Βιταμ λιωμένο (σε ποσότητα που να καλύψει καλά το κανταΐφι)
250 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
Γάλα αμυγδάλου (σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου του αμύλου)
1 φυτική κρεμα για σαντιγι
Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Κρέμα φυτική (προαιρετικά, για πιο πλούσια υφή)
Εκτέλεση:
Άνοιξε το πακέτο του κανταΐφι και αφρατεψτε το.
Ράντισε γενναιόδωρα φύλλο κανταΐφι με λιωμένο βιταμ.
Τοποθέτησε σε ένα ταψί και Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει.
Για το σιροπι:
Σε μια κατσαρόλα, βράσε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει ελαφρώς.
για την κρεμα:
Ακολούθησε τις οδηγίες του φακέλου του άμυλου αραβοσίτου για την παρασκευή της κρέμας με γάλα αμυγδάλου. Άφησε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Συναρμολόγηση:
Ράντισε το ζεστό κανταΐφι με το χλιαρό σιρόπι.
Άπλωσε ομοιόμορφα την κρέμα αμυγδάλου πάνω από το κανταΐφι.
Πρόσθεσε και μια στρώση κρέμας φυτικής που την χτυπάμε στο μιξερ για πιο πλούσια υφή.
Πασπάλισε με φιστίκια Αιγίνης.
Σερβίρισμα:
Άφησε το κανταΐφι να κρυώσει καλά πριν το σερβίρεις.
Η Συνταγη είναι της κας Δήμητρα Καραγκούνη