Υλικά:

500γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες (χωρίς τα υγρά που έχουν στραγγίξει), τον δυόσμο και τον μαϊντανό στον χυλό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από τον χυλό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Σερβίρουμε ζεστούς με φέτα, γιαούρτι ή τζατζίκι.

Η Συνταγή είναι της κας Ράνια Γαρούφη