Αυτό το δίχρωμο κέικ είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό. Ετοιμάζεται σε 5 λεπτά και είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας. Η διχρωμία του το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό και λαχταριστό.
Υλικά
‣ αυγά – 3 τεμάχια
‣ μια πρέζα αλάτι
‣ ζάχαρη – 150 γρ.
‣ γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) – 200 ml
‣ φυτικό λάδι – 100 ml
‣ Μπεικιν – 9 g
‣ αλεύρι – 250-260 g
‣ κακάο – 3 κουταλιές της σούπας
‣ γάλα (για τη ζύμη με κακάο) – 3 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Έτσι σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη χτυπάμε με ένα μίξερ για περίπου πέντε ή έξι λεπτά ρίχνουμε το γάλα, το φυτικό λάδι και το κοσκινισμένο αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε τα πάντα καλά με ένα μίξερ σε μια ομοιογενή μορφή μάζας ρίχνουμε το μισό της ζύμης στο υπόλοιπο μισό ριχνουμε στο κακάο ανακατεύουμε και ρίχνουμε τρεις κουταλιές της σούπας γάλα πάνω από τη ζύμη ρίχνουμε τη σοκολατένια ζύμη στην φορμα πάνω απο την λευκη παίρνουμε ένα σουβλάκι και ανακατευουμε βάζουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °, για 40-45 λεπτά, καλύτερα να κρίνετε από το δικο σας φούρνο .
Εφτιαξα και ενα γλασο και διακόσμησα το κεικ
Καλή όρεξη ❤️