Οι Βέλγοι φημίζονται παγκοσμίως για τις τραγανές και γευστικές τηγανητές πατάτες τους. Στις γωνίες των δρόμων του Βελγίου θα βρείτε αμέτρητους πάγκους που σερβίρουν αυτό το αγαπημένο σνακ. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις βελγικές τηγανιτές πατάτες τόσο ξεχωριστές;

Το μυστικό κρύβεται σε μια απλή τεχνική: το διπλό τηγάνισμα. Η πρώτη φορά στο λάδι έχει σκοπό να μαλακώσει τις πατάτες, ενώ η δεύτερη, λίγο πριν το σερβίρισμα, τις κάνει τραγανές και χρυσαφένιες.

Τι θα χρειαστείτε:

Πατάτες
3-4 φλ. λάδι για τηγάνισμα
1 κιλό πατάτες και αλάτι.
Αλάτι
Τηγάνι με χοντρή βάση
Τρυπητή κουτάλα

Εκτέλεση

Ρίξτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι. Αφήστε το να κάψει.
Κόψτε τις πατάτες σε στικς. Στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Χωρίστε τις σε κούπες. Μην τηγανίζετε πάνω από μια κούπα τη φορά.

Μόλις το λάδι κάψει, αρχίστε να τηγανίζετε κάθε κούπα με πατάτες για 4-5 λεπτά. Θέλετε απλά να μαλακώσουν και όχι να αποκτήσουν χρώμα.
Όταν θελήσετε να σερβίρετε τις πατάτες σας ζεστάνετε και πάλι το λάδι. Τηγανίστε και πάλι τις πατάτες σας (όχι όλες μαζί, όπως ακριβώς το κάνατε και πριν). Αυτή τη φορά αφήστε τις για 1-2 λεπτά.

Βγάλτε τις σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.
Μην σκεπάζετε ποτέ τις πατάτες σας για να παραμείνουν ζεστές. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τις κάνετε να μαλακώσουν πολύ.

Source Photo expatica