Απλή και γρήγορη ιδέα για κάτι γλυκό :))
Ελπίζω να σας αρέσει και με φουντούκια :))

Πάστα Φουντουκιού

Υλικά

για την πουτίγκα
500 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 πουτίγκα βανίλιας

200 γραμμάρια μπισκότων πτι μπερ

200g μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια φουντουκια
και άλλα 60 έως 70 γραμμάρια φουντούκι για να πασπαλίσουν

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, (κραταω λιγο για να διαλυσω
το Ανθος Αραβοσιτου )και το ζεσταίνω.
Στο γάλα που έχω κρατήσει σε ενα μπολ, ρίχνω τη ζάχαρη, το φακελακι Ανθος Αραβοσιτου,
ανακατεύω να διαλυθούν καλά.
Μόλις δω οτι το γάλα αρχίζει να βράζει στην κατσαρόλα, ρίχνω την κρεμά του μπολ και
ανακατεύω συνεχώς να μην κολλήσει σε μέτρια φωτιά, το αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και
να πήξει. Τότε το παίρνω απο την φωτιά και το βάζω στην ακρη και μερικές φόρες το
ανακατεύω να μην πιάσει πέτσα.

Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και την σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιωσει όλη η σοκολάτα.


Στην συνέχεια προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέτω και το φουντούκι το τριμμένο και ανακατεύω

Σε ένα ταψάκι στην βάση στρώνω τα μπισκότα αφού τα βουτύσω πρώτα στο γάλα. και από πάνω απλώνω το 1/3 της γέμισης


Επαναλαμβάνω το ίδιο για άλλες 2 στρώσεις μπισκότα και τέλος από πάνω τελειώνω με την γέμιση σοκολάτας. Πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι.Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΟι πιο τραγανές ψητές πατάτες με την φλούδα τους
Επόμενο άρθροΣυνταγή για κεικ με λαδι και γαλα