Πέννες στο φούρνο με σάλτσα μελιτζάνας

Συστατικά

Πέννες: 600g
Σάλτσα ντομάτας: 750 ml
Σκελίδες σκόρδου: 2
Μελιτζάνες: 3
Μοτσαρέλα: 300g
Τριμμένη παρμεζάνα: 50g
Φρέσκα Φύλλα βασιλικού: 2/3
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Μέθοδος βήμα προς βήμα

Βήμα 1 Για να προετοιμάσετε τα ζυμαρικά με μελιτζάνες πρέπει πρώτα απ ‘όλα να προετοιμάσετε μια απλή σάλτσα ντομάτας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κάψτε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και μαγειρέψτε αργά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Προσθέστε το φρέσκο ​​βασιλικό.
Βήμα 2 Στο μεταξύ, πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε κύβους και τις τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο.
Βήμα 3 Όταν είστε έτοιμοι, τοποθετήστε τις τηγανητές μελιτζάνες σε χαρτοπετσέτες. Αφήστε τα να κρυώσουν και προσθέστε τα στη σάλτσα ντομάτας.
Βήμα 4 Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κύβους.
Βήμα 5 Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνας. Προσθέστε τη μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε πάνω στην φωτιά.
Βήμα 6 Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 7 Ψήνουμε στους 180C βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά χρησιμοποιήστε τη λειτουργία γκριλ έως ότου σχηματιστεί η κρούστα στην επιφάνεια. Απολαύστε τα ψητά ζυμαρικά!

ΠΗΓΗ: pizzacappuccino.com

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα τσαλακωτή πανεύκολη -πεντανόστιμη του 5′