Υλικά:
Για τον κιμά:
800 γρ. κιμάς χοντροκομμένος
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, στο μουλτι
1/3 φλ. κόκκινο κρασί
300 γρ. μείγμα λαχανικών (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι, φασολάκια)
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κουτί κονκασέ (ψιλοκομμένες ντομάτες)
Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. γάλα
1/2 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για το σκεύος:
Ελαιόλαδο
Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το σέλερι, το κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει ο κιμάς και να δέσουν οι γεύσεις.
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις
πατάμε με πρες πουρέ. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα,
τη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πουρέ.
Δείτε Επίσης: …όταν δεν έχετε χρόνο για μουσακά
Λαδώνουμε ένα κεραμικό σκεύος και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Απλώνουμε τον κιμά στο σκεύος και τον στρώνουμε. Από πάνω απλώνουμε τον πουρέ πατάτας φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο πουρές.
Σερβίρισμα: Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για λίγα λεπτά πριν την κόψουμε σε μερίδες και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής