Πίτσα στο τηγάνι

Τα συστατικά είναι για 3 πίτσες εγω εφτιαξα περισσοτερα διαμορφωνοντας τα υλικα αντοιστοιχα

Συστατικά

300 γρ αλεύρι για πίτσα
200 ml Νερό
12 γρ Αλάτι
1 g φρέσκια μαγιά μπύρας
250 γρ τυρί φέτα λιωμένη
2 φέτες σαλάμι (πάχους περίπου μισού εκατοστού)
αλάτι για γεύση
πιπέρι για γεύση
να δοκιμάσετε ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Διαλύουμε τη μαγιά μπύρας σε 100 ml νερό και τη ρίχνουμε όλη στο μπολ ενός μίξερ βάσης.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Διαλύουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Εάν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι χωρίς να το παρακάνετε.

Η ζύμη σας θα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ του μίξερ.
Μεταφέρουμε τη ζύμη που έχουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε τα πάντα με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.

Μετά τις πρώτες 12 ώρες φουσκώματος, βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο.
Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και δουλεύουμε κάθε κομμάτι με τα χέρια μας για λίγα λεπτά, φτιάχνοντας τρεις μικρότερες μπάλες.
Τοποθετούμε κάθε καρβέλι σε ένα μόνο αεροστεγές δοχείο για το δεύτερο φουσκωμα που θα κρατήσει για άλλες 8 ώρες στο ψυγείο.

Μόλις περάσει ο δεύτερος χρόνος ζύμωσης, αφαιρέστε τα δοχεία από το ψυγείο και ολοκληρώστε τις τελευταίες 4 ώρες φουσκώματος σε θερμοκρασία δωματίου.
Μετά από αυτό το διάστημα η ζύμη είναι έτοιμη για χρήση.
Σε αυτό το σημείο ετοιμάζουμε τη γέμιση για τη τηγανητή πίτσα.

Κόβουμε και ψιλοκόβουμε τις φέτες του σαλάμι.
Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατεύουμε τη φέτα, τους κύβους σαλάμι, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για γεύση. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Παίρνουμε ένα καρβέλι και το ανοίγουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια αποκτώντας μια στρογγυλή βάση με διάμετρο περίπου 20 εκ. και πάχος περίπου 3 χιλιοστά.

Γεμίζουμε τη μισή βάση με το ένα τρίτο της γέμισης τυριου και κλείνουμε τα πάντα προσπαθώντας να κλείσουν καλά οι άκρες.
Επαναλάβετε αυτές τις ενέργειες για τις άλλες δύο τηγανητές πίτσες που έχουν απομείνει.
Τηγανίζουμε κάθε πίτσα σε καυτό λάδι για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. Ελέγχετε πάντα το επίπεδο ροδίσματος.
Η τηγανητή πίτσα σας θα είναι έτοιμη όταν ροδίσει.
Τοποθετούμε κάθε φρεσκοψημένη τηγανητή πίτσα σε ένα δίσκο καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και αλατίζουμε ελαφρά την επιφάνεια του καθενός.
Σερβίρετε και απολαύστε αυτή τη λαχταριστή τηγανητή πίτσα όταν ακόμα «μαγειρεύεται»!

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡεβανί….πιο ζουμερό δεν γίνεται
Επόμενο άρθροTo Τηγανόψωμο της γιαγιάς που έγινε viral