Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
250 γρ. μπισκότα (τύπου digestive ή της αρεσκείας σας)
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα γιαουρτιού-πεπονιού:
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 ml κρέμα γάλακτος, κρύα
200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
6 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο πεπονιού:
200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 ml νερό
4 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση:

για την Βάση μπισκότου

Θρυμματίστε τα μπισκότα στο multi ή με τα χέρια. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Πιέστε το μείγμα στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο (20 εκ.) και βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει.

Κρέμα γιαουρτιού-πεπονιού

Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τα κομμάτια πεπονιού.
Ετοιμάστε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως τη μουλιάζετε σε λίγο κρύο νερό και μετά τη διαλύετε σε λίγο ζεστό).
Ανακατέψτε τη διαλυμένη ζελατίνη με το μείγμα γιαουρτιού-πεπονιού.
Ενσωματώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα γιαουρτιού-πεπονιού.
Αδειάστε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.

Γλάσο πεπονιού

Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε το πεπόνι, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το πεπόνι και να λιώσει η ζάχαρη.
Πολτοποιήστε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ.
Ετοιμάστε τη ζελατίνη όπως πριν και ανακατέψτε τη με τον πουρέ πεπονιού. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αδειάστε το γλάσο πάνω στην κρέμα γιαουρτιού και βάλτε την τούρτα ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα.

Παγωμένη Τούρτα Πεπόνι-Γιαούρτι
Παγωμένη Τούρτα Πεπόνι-Γιαούρτι

ΠΗΓΗ:Chef per Passione – by Al.ta Cucina Annalisa Maroglio