Χωρίς ζάχαρη χωρίς αυγά 3 υλικά
Η συνταγή που δίνει ένα αποτέλεσμα αριστούργημα είναι της κας Matula Giasirani

Υλικά:

400 γρ. γάλα εβαπορέ (1 μεγάλο)
3 κουτ. σ. μέλι ( έβαλα καστανιάς)
3 γρ. Εκχύλισμα βανίλιας (3 σταγόνες, ή 1 κάψουλα)

Εκτέλεση:

Βάζω το εβαπορέ σε τάπερ ( σε μεταλλικό το έβαλα) στην κατάψυξη, και πριν παγώσει τελείως, το βγάζω και το χτυπώ με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτω το μέλι, την βανίλια, χτυπώ λίγο ακόμη να ενωθούν, και βάζω το παγωτό στην κατάψυξη. 1 ώρα μετά το χτυπώ άλλη μια φορά.
Χρειάζεται 4 με 5 ώρες, για να πήξει καλά.

H εκτέλεση είναι της κας Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου

Προηγούμενο άρθροΚρέμα καραμελέ με καρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Τάρτα