Υλικά:

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένα (395 γρ. έκαστο)
1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
1 κουτί φυτική σαντιγί (250 γρ.)
2 κάψουλες βανίλια
2 παστέλια με αμύγδαλα (συνολικά 120 γρ.), χοντροσπασμένα
60 γρ. καραμελωμένα φουντούκια

Για το καραμελωμένο ζαχαρούχο:

Τοποθετήστε τα κουτιά ζαχαρούχου γάλακτος στη χύτρα ταχύτητας και καλύψτε τα με νερό.
Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά από τη στιγμή που η χύτρα αρχίσει να σφυρίζει.
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 40 γρ. ζάχαρη.
Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα 60 γρ. ψημένα, ανάλατα φουντούκια. Ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε σε λαδόκολλα, ξεχωρίστε τα φουντούκια με δύο πιρούνια και αφήστε τα να κρυώσουν.
Χοντροσπάστε τα στο μούλτι.

Για το παγωτό:

Χτυπήστε στο κάδο του μίξερ τη σαντιγί και το εβαπορέ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τη βανίλια και το ένα κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο. Χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. Ανακατέψτε με μια μαρίζ.
Σε ένα τάπερ, βάλτε μια στρώση παγωτού και από πάνω κουταλιές από το δεύτερο καραμελωμένο ζαχαρούχο. Απλώστε ελαφρά με το κουτάλι.
Επαναλάβετε τη διαδικασία, τελειώνοντας με παγωτό.
Αν έχετε σιρόπι καραμέλας, ρίξτε το από πάνω.
Σκεπάστε το τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη για μια νύχτα.
Πριν σερβίρετε, αφήστε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5-10 λεπτά.
Βουταμε κατα διαστηματα το κουταλι που βγαζουμε το παγωτο σε κρυο νερο γιανα μην κολλαει το παγωτο πανω του.
Σερβίρετε με σπασμένα κομμάτια παστελιού ή μπισκότα.

Η Συνταγή είναι της κας Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου