Αχ, τι ωραία ιδέα για ένα δροσιστικό γλυκάκι! Αυτό το παγωτό με δύο μόνο βασικά υλικά είναι πανεύκολο και μπορείς να το φτιάξεις με ό,τι γεύση σου αρέσει. Εγώ σήμερα θα σας δείξω πώς το έκανα με καραμελωμένο ζαχαρούχο, σάλτσα φράουλας και μπισκοτάκια Oreo. Πάμε να το φτιάξουμε παρέα!

Υλικά:

1 τσίγκινο κουτάκι φυτική σαντιγί (αυτό που είναι ήδη γλυκό)
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια (σκόνη ή υγρή)
Εγώ έβαλα επιπλέον:
Σάλτσα φράουλας (σπιτική ή έτοιμη)
Μικρά μπισκότα Oreo κομμένα σε κομματάκια
Χωνάκια βάφλας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά τη σαντιγύ και στη συνέχεια ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τη βανίλια. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα μπισκότα και τη σάλτσα φράουλας (αν χρησιμοποιήσουμε), ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά για 3 με 4 ώρες. Μπορείτε να το σερβίρετε σε χωνάκι ή σε μπολάκι και να συνοδεύσετε με επιπλέον σάλτσα φράουλας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.

 

 

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρούχο γάλα με όποια γεύση θέλετε (π.χ. σοκολάτα, καραμέλα).
  • Αν δεν έχετε σάλτσα φράουλας, μπορείτε να βάλετε κομματάκια φρέσκων φρούτων, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας ή ό,τι άλλο σας αρέσει στο παγωτό.
  • Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να χτυπήσετε τη σαντιγί λίγο παραπάνω.

Καλή σας επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Η κουζινα της Ιωαννας