Υλικά:

2 ποτήρια γάλα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
Ελαιόλαδο για το ταψί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για την επάλειψη
Νερό για ψέκασμα

Εκτέλεση:

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190-200 βαθμούς Κελσίου (αέρα).
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι ανακατευουμε και μετα τον κουρκουμά (αν τον χρησιμοποιείτε).
Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε έναν πηχτό χυλό χωρίς σβόλους.
Προσθέστε τη θρυμματισμένη φέτα στο χυλό και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί.
Λαδώστε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
Αδειάστε το χυλό στο ταψί και απλώστε τον ομοιόμορφα. Περιχύστε με τις 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και ψεκάστε με λίγο νερό.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η πίτα να ροδίσει όμορφα και να είναι σταθερή στο άγγιγμα.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε και την σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤο Ρεβανί
Επόμενο άρθροΚέικ με αποξηραμένα φρούτα