Παραδοσιακή πουτίγκα με καραμέλα
Eίναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της Δαλματίας με καραμέλα. Κρεμώδες και πολύ νόστιμο γλυκό με λίγα συστατικά.
Εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες, τότε δεν μπορείτε να αποτυχετε! Προσπάθησα να το εμπλουτίσω με γεύση μπανάνας. Στην αρχική συνταγή, όλα είναι τα ίδια, εκτός από το ότι δεν υπάρχει μπανάνα. Λεμόνι ή φλούδα πορτοκαλιού, ρούμι, βανίλια κ.λπ. μπορούν να προστεθούν αν θέλετε …
Υλικά:
150 g ζάχαρης
40 ml νερού
2 μπανάνες
5 αυγά
10 g ζάχαρης βανίλιας
100 g ζάχαρης
500 ml γάλακτος
180 ° C 60 λεπτά
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουμε μία καυτή καραμέλα.
Αδειάζουμε την ρευστή καραμέλα σε ένα βαθύ ταψάκι-πυρεξ και το ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει και τα πλευρικά τοιχώματα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπλεντερ προσθέτουμε τις μπανάνες , αυγά, βανίλια, ζάχαρη και το γάλα. Χτυπάμε για 2-3 λπετα και αδειαζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι με την καραμέλα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψακι και το τοποθετουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και το γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύπτει το το εσωτερικό ταψάκι μέχρι την μέση και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος χαλαρώνουμε με ένα μαχαίρι το γλυκο γύρω γύρω και το γυρίζουμε σε μία πιατέλα
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοο
Finf more delicious recipes here