Αυτό το παρφέ παγωτό είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γλυκό… είναι μια βελούδινη, ονειρική εμπειρία που λιώνει στο στόμα! Η τέλεια ισορροπία της κρέμας με τα κομματάκια των αγαπημένων σας γλυκών του κουταλιού
Υλικά
500 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
250 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (light)
350 γρ γάλα ζαχαρουχο( λίγο λιγότερο από ένα κουτάκι)
100 γρ γάλα φρέσκο
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι
150 γρ διάφορα φρουι- γλασε ή γλυκα του κουταλιού με το σιροπάκι τους.
Εγώ έβαλα δικά μου γλυκά του κουταλιού σύκο , νερατζι , περγαμόντο και κεράσι (έτοιμο).
50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμενο.
Εκτελεση
Αρχικά κόβω σε μικρά καρέ τα φρούτα μου , τα οποία δεν τα στραγγίζω ιδιαίτερα. Το θέλουμε το σιροπάκι τους.
Αφήνω στην άκρη.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάω να αφρατέψει ελαφρώς ( να σπάσουν η σβόλοι του).
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος βροχηδον συνεχίζοντας το χτύπημα ,σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν πηχτο γιαούρτι.
Προσθέτω το ζαχαρουχο βροχηδον , το αλάτι , τη βανίλια και τέλος το φρέσκο γάλα λίγο λιγο.
Θα έχω μια αφράτη κρέμα όχι όμως πάρα πολύ σφιχτή όπως η σαντυγι.
Με μια μαριζ προσθέτω τα φρουι γλασε που έχω ψικοκοψει μαζί με το σιροπάκι τους και ανακατεύω απαλά.
Βάζω σε μεταλλικό μπολ πασπαλιζω με καβουρδισμενο αμύγδαλο κλείνω και βάζω στην κατάψυξη.
Αφήνω 4-5 λεπτά εκτός κατάψυξης και
σερβίρω με επιπλεον αμύγδαλο καβουρδισμενο και μπισκοτάκια παγωτού.
Εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το αμύγδαλο μέσα στο παγωτό…..( Ψιλοκομμένο)
Εγώ προτιμώ στο σερβίρισμα….για να διατηρείτε τραγανό!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!
H συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou