Οι πατάτες γιαχνί και φασόλια είναι ένα κλασικό, χορταστικό και γευστικό φαγητό, ιδανικό για τις κρύες μέρες.
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καρότο, τριμμένο
200 γραμμάρια κατεψυγμένα πράσινα φασόλια
4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
Χλιαρό νερό
Αλάτι
Μείγμα λαχανικών
Σουμάκ
Πιπέρι καγιέν
Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φασόλια, τις πατάτες και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά κατά περίπου 2-3 εκατοστά. Προσθέτουμε αλάτι, μείγμα λαχανικών, σουμάκ
και πιπέρι καγιέν σύμφωνα με το γούστο μας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα φασόλια.
Σερβίρουμε ζεστό, συνοδευόμενο με φέτα.
Η Συνταγή είναι της κας Marta S. Boyagjian